26 de nov. de 2009

O marmelo



A nosa profe tróuxonos marmelo caseiro. Estaba moi rico. Esta é a receita:



Esta é a receita do marmelo:
DOCE DE MARMELO

INGREDIENTES:
Marmelos.
Azucre. (8oogr. Por quilo de marmelo).
Zume de limón. ( o zume dun limón por quilo de marmelo).
Canela . ( Un pau de canela)

PREPARACIÓN:

Lávanse os marmelos e sécanse ben para quitarlles o pelo, logo, sen pelalos, quítaselles o corazón e as sementes , córtanse en láminas pequenas e póñense na tarteira onde se van cocer, cúbrense co azucre e déixase repousar 24 horas remexéndoos de vez en cando.
Pasadas as 24 horas cócense a lume normal durante unha hora remexendo de vez en cando, cando xa ten cor de cocido bátese coa batedora e ponse no lume outro pouco remexendo sen parar para que non se pegue e axiña se bota nos moldes e se deixa arrefriar. (os tempos de cocción son aproximados).

Bo proveito.

Ningún comentario:

Publicar un comentario

Deixa aquí os teus comentarios

QUERES FACER UN COMENTARIO?

Pulsa co cursor enriba de "comentarios" .
Elixe de identidade "Nombre", e escribeo na casilla..
Escribe no recadro o teu comentario.
Pulsa enriba de "Publicar comentario"
Sairá publicado máis tarde,cando nos chegue.

As ilustración e imaxes que publicamos neste blog teñen un uso educativo. Si están suxeitas a dereitos de autor/a, facédenolo saber, para poder retiralas axiña.Grazas